SV14 till tag: Vi har nu haft en solfångare installerad i lite mer än fyra år, en av de minsta. Vi var så klart lite spända på vad en sådan kunde göra. Det blev en stor överraskning då solen började skina en av de första dagarna i oktober och det blev 33o grader!!! Hur vet jag det? Jo, jag har monterat en termometer, så det går att hålla ögonen på vilken temperatur som blåses in. I år var det 21,8o grader i slutet av mars, det var härligt.

Rise sommerh

Det högsta som blåsts in är 66,3o grader, men det var en klar solskensdag mitt i sommaren. Så vi är glada att vi valde att få en med brytare.
På Solar Venti poängterar de att det här inte är en värmeapparat. Men på riktigt soliga vår- eller höstdagar kan den bidra i hög grad, även om det bara är med de 21,8o graderna vi nämnde.

Fast egentligen är det inte det som är det bästa! Varje gång det är sol blåser det in varm, torr och frisk luft. Och öppnar man utdraget till skorstenen blir det torrt i den också. Öppna en ventil i badrummet, så torkar den sista fukten bort därifrån.
För att få ut mesta möjliga riktar man direkt mot syd, med så få och så låga träd som möjligt i vägen. Som synes förstör det inte husets utseende.
Hälsningar Inger Lise och Aage

SV14 till takmontering: Bäste Hans Jørgen Christensen Efter köpet av luftsolfångaren SolarVenti SV14 för takmontering på vår sommarstuga på 60m², har vi fått ett välkommet värmetillskott för uppvärmningen- Speciellt under senhöst- och vårvinterperioden. Samtidig förbättrar den inomhusklimatet under de kalla vintermånaderna där den stödvärmer det annars kalla huset och för övrigt ger ett naturligt luftutbyte av den annars stillastående luften.

2xsv7 web

Vi uppmätte ett temperaturtillskott inomhus på 24o grader, när det utanför var 0o Grad Celsius.!
Synd att allmänhetens kännedom om produkten inte är så stor ännu för riktigt många skulle kunna ha glädje av luftsolfångaren. Det är en genial produkt som absolut lever upp till det utlovade och kan rekommenderas för en mängd olika sammanhang.
Med vänlig hälsning, Lone och Kurt Rise

bil_59

Husvagn med SV3

Husvagn: Hej Aidt Miljø… Vi köpte en SV3 solfångare strax för påsk till vår husvagn. Den har vi nu monterat med vänlig hjälp från Er kundtjänst. Se bifogade bilder. Jag har lett luften genom köksfläktens frånluftsventil och slapp därmed ta upp något extra hål i vagnen. Solfångaren arbetar perfekt och förser vår husvagn med varm frisk luft. Under en solskensdag har vi mätt upp 22o Grad Celsius.och 45% luftfuktighet i husvagnen.
Ännu har vi inte testat den på vintern men vi räknar med att i fortsättningen slippa både fuktpåsar och tallris…
Vi är så begeistrade att vi härmed gärna vill beställa en SV14 till vårt sommarhus .
I slutet av Maj skall taket bytas och vi vill gärna få solfångaren levererad innan dess.
Med vänlig hälsning, Torben Lynnerup, Aalborg

Timmerstuga: Vi har bara ros till SolarVenti systemet. Det är en fantastisk uppfinning. För ett år sedan köpte vi en fulltimrad timmerstuga. Vi viste vid köpet att det fanns skadeinsekter i virket men dom har nu totalt försvunnit och huset doftar friskt och gott även efter vintern.
Alla skåp och lådor har stått öppna under vintern. T.o.m. sängkläderna doftar gott!! Det har varit och är en fantastisk uppfinning.
Många vänliga hälsningar, Lilli Larsen

Träsommarhus i plantage: Vi har ett träsommarhus i ett plantage. Det optimale solinfallet är ”endast” ca: 4 –5 timmar per dag, men likväl har vi fått ett ”nytt” hus. I början hade vi stora fuktproblem och fönstervädring krävdes när vi kom till stugan – fuktiga sängkläder och instängd dålig lukt trots att det är ett rökfritt hus.
Det är slut nu ! Anläggningen har varit i drift i snart 10 år utan problem. Inomhustemperaturen stiger något, men framförallt, all fukt är borta och även efter flera månader då huset stått oanvänt luktar det gott och friskt. Vi har också observerat att vi under flera vintrar klarat av att hålla huset frostfritt utan extra värmetillskott!
Detta är vår erfarenhet…
Vänligen Claus J, Marliese W. Lärkevänget

Broager: Christian Brock, Rugtoften 18, 6400 Sønderborg skriver: Till Er orientering kan jag tala om, att det är den bästa investering jag gjort till mitt sommarstuga. Vi kommer till huset varje helg under hela året och kommer aldrig till ett hus fullt med fukt. Behöver Ni en referens i området vid Flensborg Fjord får Ni gärna använda mitt namn.
Sommerhuset ligger på Agertoften, Brunsnäs 6310 Broager

Fjellerup: Vi vill gärna berätta för Dig hur glada vi är för solvärmeanläggningen. Vi installerade den i vårt sommarhus och vill inte undvara den. Huset hålls torrt och luktfritt och när vi kommer dit en höstdag eller på våren märker vi tydligt att det är några Grad Celsius. varmare i huset än utanför.– Därför behövs endast någon enstaka vedklabb i braskaminen för att värma upp huset.
Valborg lovordar anläggningen vid varje tillfälle som ges då hon är glad för att möbler, textiler och inredning aldrig är fuktiga. Även innan vi tänder upp i braskaminen finns ingen kondens någonstans. Du kommer naturligtvis inte ihåg oss för installationen gjordes för många år sedan. Jag tror att vi var en av de första – så det är många år sen. Tiden är inte något man tänker på när anläggningen arbetar utan problem. Vi har inte rört anläggningen sedan vi monterade den.
Vi läste om att Du nu har utvecklat anläggningen ytterligare och därför fick vi lust till att berätta för Dig hur glada vi är för vår antikvitet. Om någon i Fjellerup området vill se den är alla välkomna.
Vänlig hälsning , Valborg och Leo P. Larsen Hinnerup

Marielyst: J. Balk Olsen, Fredriksberg skriver i Politiken…. jag vill gärna tala om hur vi fick bukt med fukten i vårt sommarhus och samtidigt slapp det vi kallar ”stuglukten” , den unkna lukt som orsakas av fukten. Vi har ett sommarhus i Marielyst vid Falster, där vi haft problem på grund av den höga fuktigheten i området… Jag monterade en luftsolvärmare… det geniala i konstruktionen är att fläkten får ström från en separat solcell, så att det endast blåser in luft i huset när den är uppvärmd av solen och därmed är i stånd till att ta upp fukten i huset. Vi har uppnått att såväl fukt som lukt är fullständigt borta eftersom solpanelen arbetar sommar som vinter, vilket den nu gjort i fyra år och därtill med gratis solkraft.
Detta är en lösning jag varmt vill rekommendera.